Advocats de Familia

Jaume Codina  és el director jurídic d’Elmillordivorci.cat.  Advocat i periodista, periodista i advocat, la seva  vida professional ha girat sempre a l’entorn del Dret i del món de la comunicació.

Com a periodista,  la trajectòria de Jaume Codina és singularment rica i variada. A TVE va ser  presentador i editor de l’informatiu diari, va treballar a “Informe Semanal” i “En Portada”, fou corresponsal a Brussel-les, Buenos Aires, Hong Kong i El Caire, va dirigir les sèries documentals “Alatul” i “Bubbles” i el programa de reportatge i investigació “Línea 900”. Tota aquesta  intensa activitat professional el va portar a viatjar per tot el món i a ser testimoni directe de molts conflictes armats, com ara guerra del Líban , la guerra Iran-Irak i la primera guerra del Golf, i d’un bon nombre de catàstrofes, com la de Union Carbide a Bhopal (Índia) i les fams de diversos països subsaharians.

Després del seu pas per TVE,  Jaume Codina va ser escollit  Director de Comunicació i Captació de Fons de Metges sense Fronteres-España. Durant gairebé quatre anys, va ser el responsable de la imatge externa de la ONG i, durant  el seu mandat, es van engegar diverses campanyes. Els anys treballats a Televisión Española i a Metges sense Fronteres li van ser una valuosíssima escola  de vida personal i humana. Acabat els temps a MSF,  Jaume Codina decidí retornar als orígens, a la pràctica del Dret, per posar al servei dels clients els amples coneixements adquirits  sobre la naturalesa humana i les relacions personals.

Decidit a dedicar-se al Dret Matrimonial i de Família i  al Dret de Successions, es fa formar amb  l’il-lustre advocat barceloní Albert Bayó i, dresprés del seu pas per Azuara&Baviera Advocats, ha fundat Codina Legal Advocats. Amb els anys, Jaume Codina s'ha guanyat la reputació de ser un negociador hàbil i un bon advocat.

Viatger impenitent i amant dels grans espais, Jaume està enamorat d’Indonèsia i  del Nepal. Practicant de multitud d’esports d’ençà l’infantesa, es considera  entès en bàsquet,  pensa  que no hi ha res com el silenci de la vida subaquàtica i  les maratons d’esquí de fons són la seva passió més recent. Jaume Codina està casat i té dos fills, Júlia i Martí.

CURRICULUM VITAE

Experiència professional

 • Fundador de Codina Legal Advocats. 2013
 • Azuara&Baviera Advocats. 2012
 • Bayó Advocats. 2010-2012
 • Metges sense Fronteres. Director de Comunicació i Captació de Fons. 2007-2010
 • Televisión Española. Periodista, corresponsal a l’estranger, presentador, director de documentals i de programes de reportatges. 1977-2007
 • Altres mitjans de comunicació: El Periódico de Catalunya, Diari de Barcelona, Cadena Catalana de Ràdio, Cadena SER. 1977 i anys anteriors.

Formació

 • Llicenciat en Dret - Facultat de Dret, Universitat Central de Barcelona, Barcelona
 • Diplomat en Dret Matrimonial i de Família – Il-lustre Col-legi d’Advocats de Barcelona
 • Diplomat en Dret de Successions.- Universitat Oberta de Catalunya i Il-lustre Col-legi d’Advocats de Barcelona

Idiomes

 • Català , castellà, francès, anglès i italià.

Certificacions i guardons

 • Advocat col-legiat a l’Il-lustre Col-legi d’Advocats de Barcelona.
 • Membre de la Secció de Dret Matrimonial i de Família de l’Il-lustre Col-legi d’Advocats de Barcelona.
 • Membre de la Comissió de Dret Civil de l’Il-lustre Col-legi d’Advocats de Barcelona.
 • Premi a la Solidaridad, atorgado per l’Institut dels Drets Humans de Catalunya. 2004
 • Premi Cultura 2003 atorgado pel Comité Extremeño contra el Racismo, la Intolerancia y la Xenofobia.
 • Premi Especial de la UNICEF pel reportatge “Cuando los niños mueren en América”

Les qüestions del  Dret Matrimonial i de Família són extremadament delicades.  Afecten les àrees més íntimes de les persones en uns moments  que solen ser de nervis i de molta confusió i en els quals, en canvi, cal prendre decisions de gran trascendència futura.  És per això que la nostra activitat professional  està presidida per la qualitat, l’eficàcia i la confiança.

Cada client és diferent. Cada família és un món apart. Per a nosaltres, cada cas és sempre  el cas  més important que mai hem portat al llarg de la nostra vida professional. Aquest és el nostre compromís i la nostra mostra de respecte en relació a tots i cada ún dels clients. Li dediquem totes les hores que faci falta i no cobrem els nostres honoraris en funció del temps esmerçat.

La millor garantia que els interessos del client estan ben  defensats   s’obté a través de la col-laboració estreta i el diàleg  confiat entre client i advocat. Creiem que és fonamental  que el client  confii plenament en l’advocat i estigui segur  que contracta un professional eficaç i de qualitat que el tractarà, a ell i a la seva família, amb tot el respecte i la discreció necessàries.

Sobretot, ens preocupen les conseqüències que les crisis matrimonials poden tenir sobre els menors d’edat o sobre els qui encara depenen econòmicament dels seus pares. Els interessos dels menors són els que més protecció necessiten, de manera  que qualsevol decisió que  els afecti, desde la pensió d’aliments fins al règim d’estades amb cada progenitor,  ha de ser  reflexionada de manera exhaustiva.

Els anys de treball ens han ensenyat  que,  sovint,  els  punts més dificils de resoldre en les crisis matrimonials són els econòmics, molt més que no pas els que fan referència als fills. Resulta  essencial que qui  contracti el nostre assessorament legal sigui conscient  que les decisions que  s’adoptin  duraran molt de temps i, probablement,  no serà gens fàcil poder-les modificar. Una vegada més, la confiança entre client i advocat serà una eina  bàsica per a poder arribar a una bona resolució de la crisis matrimonial.

Considerem que la negociació és la millor eina per a  trobar solucions. El conflicte, el litigi judicial, és per a nosaltres la darrera alternativa, quan ja tots els intents negociadors  s’han esgotat sense resultat. Però, tant si  s’adopta una estratègia negociadora com si, malgrat els intents, cal acabar per vía contenciosa,  defensem  fermament els interessos dels nostres clients  i ens dotem de tots els arguments i de tots els recursos  per actuar amb les garantíes d’èxit més grans. Aquest també és el nostre compromís.

Som experts en Dret Matrimonial i de Família.  Sabem com fer una negociació i també sabem com emprendre la vía litigiosa. Creiem en la relació de confiança entre client i advocat i volem que els nostres clients sàpiguen que han fet una bona elecció. Un bon advocat por fer la diferència.